دلیل استفاده از موتور های دیزلی
مهم ترین دلیل استفاده از موتورهای دیزلی مقرون به صرفه بودن و سوختن کامل هیدروکربن ها است. میزان مصرف بنزین در موتور خودروهای سنگین نیز کمتر است. در موتورهای دیزلی به دلیل احتراق کامل گازهای خروجی، هیدروکربن نسوخته یا نیمه احتراق وجود ندارد، در نتیجه محیط را آلوده نمی کند و بازده حرارتی بالایی دارد. اما احتراق کامل در این نوع موتورها به دلیل دقت بالای سیستم سوخت رسانی است. موتورهای دیزلی مانند موتورهای بنزینی از نوع احتراق داخلی «احتراق داخلی» استفاده می کنند، به این معنی که انرژی شیمیایی سوخت داخل سیلندر به انرژی حرارتی و سپس انرژی حرارتی به انرژی مکانیکی تبدیل می شود و قدرت لازم را ایجاد می کند.
اگر به مراحل کار این نوع موتورها نگاه کنیم، عملکرد آنها مشابه موتورهای بنزینی است، با این تفاوت که در موتورهای دیزلی احتراق یا انفجار در اثر فشار و حرارت زیاد و بدون نیاز به شمع و جرقه، عموماً در این نوع موتورها سیستم جرقه زنی وجود ندارد، همچنین سیستم سوخت رسانی در تمامی موتورهای دیزلی انژکتوری است، دلیل این امر این است که چون گازوئیل سوخت بدتر و سنگین تر از بنزین است و درجه اشتعال بسیار کمتری دارد باید پودر شود تا مشتعل شود. .
نسبت تراکم در این موتورها بسیار بالاست که بسته به شکل موتور و محفظه احتراق طبیعی از یک و بیست و دو تا یک چهاردهم متغیر است. در موتورهای دیزلی با فشار بسیار بالا، هوا کاملاً فشرده می شود و دما به شدت افزایش می یابد - در آخرین لحظه که دما و فشار هوا به حداکثر خود می رسد، انژکتور یا انژکتور سوخت، دیزل را به داخل محفظه احتراق می پاشد. به دلیل فشار و دمای زیاد، پودر بنزین با هوا مخلوط شده و پس از چند لحظه منفجر می شود که به آن تاخیر اشتعال می گویند. این عمل باعث افزایش زمان احتراق می شود که همچنین قدرت فوق العاده ای تولید می کند که فشار احتراق را کاهش نمی دهد. به عبارت دیگر، ادامه احتراق برای مدت طولانی تر، افزایش حجم سیلندر را جبران می کند. پیستون برای مدت طولانی تری نسبت به موتورهای بنزینی تحت تأثیر فشار احتراق قرار می گیرد. از آنجایی که تمام اصول کار یک موتور دیزل بر پایه تزریق سوخت است، دستگاه تحویل و تزریق سوخت باید با دقت زیادی کار کند، یعنی سوخت را با توجه به نیاز راننده تزریق کند. لحظه شروع تزریق باید به طور کامل محاسبه شود. سوخت باید به طور کامل به پودر و ذرات تبدیل شود و به محفظه احتراق رفته و در فضای محفظه احتراق توزیع شود. اگزوز کمترین هیدروکربن نسوخته را دارد. عوامل زیادی وجود دارد که احتراق را در موتور دیزل تکمیل می کند، از جمله: انواع اشکال محفظه احتراق با کیفیت های مختلف در سوخت و اخلال هوا - اصلاح سیستم تامین سوخت مناسب برای احتراق - نصب دستگاه های پیش احتراق یا فیلترهای مخصوص در موتور. و خروجی های اگزوز - همه این موارد برای افزایش راندمان حرارتی موتور است که تأثیر زیادی در تولید برق دارد.